rabarberpaj

2013-06-01 @ 19:43:00
♡ Bakning Kommentarer (2)
 
Vi hade rabarber i trädgården och vaniljvisp i kylen. Eh, en rabarberpaj var givet! Och riktigt god blev den! Busenkelt också.
 
Rabarber: Ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett ca 2 cm tjockt lager hackad rabarber i botten på pajformen. (Jag använde 5)
1 dl socker
ev. 1 tsk vaniljsocker
 
Smuldeg: 2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
3. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
4. Lägg rabarberbitarna i formen.
5. Strö över socker och lite vaniljsocker.
6. Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
7. Täck rabarbern med smuldeg.
8. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.
 

Postat av: Linnéa

Åh vad smaskens! Det där ska jag prova någon dag :)

2013-06-02 @ 02:05:43
URL: http://makeupbylinnea.blogg.se
Postat av: Annika

Gott :)

Svar: Ja, den var jättegod! :)
Fanny Linnéa Walhed

2013-06-05 @ 13:45:23
URL: http://blogofphoto.webblogg.se


Vad heter du?
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

Har du någon egen blogg?

Skriv gärna något fint här: